Boktipset – Dimma över Darjeeling

Så var det dags: 

Bild lånad från Google

(Bild lånad från Google)

Nu kommer uppföljaren till Delhis vackraste händer av författaren Mikael Bergstrand, nämligen Dimma över Darjeeling.  I Delhis vackraste händer fick vi stifta bekantskap med den småbittre, medelålders mannen Göran Borg. Han for iväg på en omvälvande resa till Indien och fann kärleken i den vackra, men dock gifta, skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti.

I Dimma över Darjeeling är Göran tillbaka i Sverige och är på väg att falla tillbaka i sina gamla sura, trista hjulspår. Barnen är less på honom, till och med psykologen verkar ha gett upp. Men så bjuder Görans indiske vän – textilexportören Yogi – in honom till sitt kommande bröllop och Göran beslutar sig för att resa tillbaka. Väl där går det inte riktigt som planerat och en hel del dråpliga och roliga händelser passerar. Även om en del saker kan tyckas overkliga så kunde jag som läsare ändå känna igen mig i en del dråpliga historier. I Indien kan allt hända, men det brukar lösa sig ändå!

Klart läsvärd bok, jag slukade den på två dagar. Och man blir galet sugen på indisk mat. Jag skulle kunna offra min arm (nästan) för en perfekt vällagad dosa med potatisfyllning, med tillhörande sambar och kokoschutney! Slurp!

Ha det fint där ute i höstrusket!

/Ulrika

P.S Ni har väl inte missat inbjudan till vår indiska julbazar den 6 december? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *