Rapporter

VCDS och VCDS vänner kan vittna om diskrimineringen av daliter men också den officiella rapporteringen kring denna fråga är gedigen.

Gällande utbildningsnivån i Indien:

  • Läs- och skrivkunnigheten i Indien är 62,8 % (se Utrikespolitiska institutet, http://www.landguiden.se/Lander/Asien/Indien/Utbildning och Human Development Report 2007, http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/IND.html) och störst är den bland landets utsatta grupper, såsom daliter. Delstaten Tamil Nadu består av 30 distrikt och ca 29 000 byar. Det bor 62 miljoner människor i Tamil Nadu och av dessa lever 14 miljoner (23 %) under 1 dollar om dagen.
  •  ”School Education: struggling to learn” av A. De, J. Drèze, M. Samson, and A.K. Shiva Kumar (Se http://www.hindu.com/2009/02/20/stories/2009022052911000.htm) Artikeln är en sammanfattning av den indiska statens initiativ PROBE:s rapport (Public Report On Basic Education) som visar att elevernas närvaro liksom läs- och skrivkunnighet ökat men att de pedagogiska metoderna är enormt föråldrade och att kunskapssynen egentligen motverkar kreativt/kritiskt tänkande och att eleverna lär sig väldigt lite.